“Wijsheid is meer dan kennis”

Helmoet de Zwijger

Lijsttrekker Hart voor Vrijheid Tynaarlo

Wie is Helmoet de Zwijger?
Helmoet werd op 16 november 1963 geboren in Den Haag en groeide samen met zijn jongere zus op in de Haagse Moerwijk.

Jeugd en familie
Helmoet is de zoon van een politiek strijder. Zijn vader liep in de oorlog van Den Haag naar Alkmaar om eten. Hij was lid van de CPN en heeft aan den lijve mogen ondervinden wat uitsluiting betekent. Zijn moeder en vader zijn altijd bij elkaar gebleven, en hebben altijd hun best gedaan de kinderen een zo goed mogelijke start in het leven te geven. 

Opleiding 
Helmoet de Zwijger is in 1988 aan de TU-Delft afgestudeerd. Daarna heeft hij daar enige tijd wetenschappelijk onderzoek gedaan. Zijn interesse in religie en het lijden van mensen bracht hem in 2013 naar Groningen waar hij een tweede studie Geestelijke Verzorging begon aan de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen (RUG). 

Hart voor Vrijheid 
Al aan het begin van alle COVID gekte in 2019 wist Helmoet één ding zeker: dit gaat niet over de gezondheid van mensen, maar om hoe wij ons land hebben ingericht. Niet de zorg om oude mensen in het verpleeghuis stond voorop, maar de winst van mensen die de echte macht hebben in de zorg. Zijn boosheid zette hij om in positieve energie en dat bracht hem in contact met Hart voor Vrijheid. In 2021 begon hij met het opzetten van Hart voor Vrijheid in Tynaarlo en vormt hij het enige échte tegen geluid in de corona ‘pandemie’. In 2022 is hij lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. 

 GeoData engineer 
In het dagelijks leven is Helmoet de Zwijger data engineer. Hij heeft meerdere jaren in het buitenland gewerkt en kwam daar o.a. in aanraking met de islamitische, boeddhistische en hindoe cultuur. Die rijkdom aan culturen komt ook in zijn werk terug, waar hij data, die direct verbonden is met een plaats op aarde transformeert in andere vormen. Daarvoor gebruikt hij computer programma’s waar hij ook les in geeft. Mensen, culturen en data verschillen eigenlijk niet veel van elkaar en de kunst is een transformatie te verzinnen die beide zijden met elkaar verbindt. Die beide zijden hebben, zowel mensen als gegevens, altijd hun eigen verhaal.

Veelgestelde vragen 
Hoe kom ik met Helmoet in contact? Helmoet is actief op LinkedIn en Facebook waar hij altijd reageert op serieuze vragen. Heb je een vraag aan Hart voor Vrijheid? Stuur dan een mail naar info@hartvoorvrijheidtynaarlo.nl

Heeft Helmoet een relatie? 
Helmoet is getrouwd met Hero Mohamed Hussain. Zij is een Irakese die in 1997 vanuit door Saddam Hussain geregeerd Koerdisch Irak naar Nederland is gevlucht. Zij heeft een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd. Zij is moslima, maar je ziet haar nooit met hoofddoek. 

Wie is Ghazo? 
Ghazo is de dochter van Hero, zij studeert mode en maatkleding aan het Alfa college in Groningen. Ze is samen met haar moeder de drijvende kracht achter een kledingreparatie bedrijf. 

Waarom lijkt Helmoet altijd zo boos? 
Het zijn geen mondhoeken die naar beneden wijzen, maar de punten van zijn snor. Ze symboliseren de verbinding tussen het hemelse, het aardse en de mens Helmoet.