Bianca Bakkelo

Kandidaat Hart voor Vrijheid Tynaarlo

Wie is Bianca Bakkelo?
Bianca is geboren op 24 juli 1977 en groeide samen met haar jongere zus op in het Groningse dorp Eenrum. Door haar huwelijk belandde ze in 2006 in Drenthe. En sinds haar scheiding in 2018 woont ze samen met haar twee zoons in het mooie Vries.

Jeugd en familie
Bianca groeide op in een gezin met beide ouders die hun best deden om er iets van te maken, maar waar door omstandigheden de thuissituatie niet altijd liefdevol was. Als kind voelde ze al een sterke drang om ‘haar licht te laten schijnen in het donker dat er was’. Op jonge leeftijd vertrok ze uit het ouderlijk huis en leerde met vallen en opstaan voor zichzelf te zorgen. Het gemis van iemand die naar je omkijkt was er al vroeg, dus Bianca weet hoe belangrijk het is om je gezien, gehoord en geliefd te voelen; veel belangrijker dan al het materiële dat je ooit zult verzamelen.

You are born all alone, 

And you die alone too. 

And all in between, 

Is the life that you live, 

Is the love that you get, 

And the love you will give. (Ede Staal)

Met dit in haar hoofd heeft Bianca altijd geprobeerd de verandering te zijn, die ze zelf zo heeft gezocht.

En wie is Bianca verder nog? 
Bianca staat open en eerlijk in het leven. Ze is gedreven, communicatief, enthousiast en eigen-wijs. Haar hart gaat sneller kloppen van fijne gesprekken, verbinding, kleine tekenen van liefde… ont-moeten in de letterlijke zin van het woord. Ze wordt blij van wandelen, natuur, fotografie, creatief bezig zijn; zagen, schroeven en timmeren. Reizen, uit eten gaan, dansen, kamperen, festivalbezoek en concert- en museumbezoekjes.

Opleiding/Werk
Bianca heeft ooit gekozen voor de opleiding Mode- & Kleding, waarbinnen ze haar creativiteit kwijt kon. Onderdeel van die opleiding was oa grafisch ontwerpen . In het derde jaar van de opleiding moest er stage worden gelopen en kwam zij op haar 18de terecht bij een grafisch bedrijf. Die haar vanuit haar stage een aanbod deed om bij het bedrijf te komen werken en daarbij directe starten met een 3-jarige grafische managementopleiding. Inmiddels werkt Bianca al bijna 25 jaar bij dat grafische bedrijf. Een mooi familiebedrijf waar ze in alle facetten zichzelf mag en kan zijn. Ze is van start gegaan als commercieel binnendienst medewerkster, maar heeft door de jaren heen verschillende functies gehad, waarvoor meerdere studies gevolgd. 

De laatste jaren is ze als KAM-functionaris verantwoordelijk voor Kwaliteits-, Arbo- en Milieuzaken. In deze functie werkt ze veel met ISO-verbetercirkels, waarbij ze steeds zoekt naar ruimte voor verbeterslagen. Ook is ze al jaren actief binnen de ondernemingsraad van het bedrijf.

Corona maatregelen 
Sommige van de zaken benoemd onder ‘Wie ben je verder nog?’ heeft Bianca door de beperkende coronamaatregelen al langere tijd niet meer kunnen ondernemen. Haar keuze om principieel geen CTB te willen gebruiken, omdat het mensen buitensluit, heeft haar persoonlijk veel gekost. Vrienden werden vreemden, maar andersom ook; Vreemden werden vrienden. De situatie heeft haar wederom gedwongen stil te staan, bij wat ze nu echt belangrijk vindt in het leven. En dat heeft vervolgens de weg naar Hart voor Vrijheid opengelegd. Bianca ervaart het als uitermate pijnlijk dat haar kinderen groot worden in wereld waar buitensluiten kennelijk het ‘nieuwe normaal’ is geworden, terwijl inclusie dat zou moeten zijn in haar optiek. Meermaals sprak ze de afgelopen tijd mensen die door de beperkingen van een weloverwogen keuze weggezet zijn en zich alleen en verdrietig voelen. 

Hart voor Vrijheid
Waarom Hart voor Vrijheid? De partij staat voor Liefde, Verbinding en Integriteit. Kernwaarden die Bianca dagelijks probeert uit te dragen. Met alles wat er speelt, was op de bank blijven zitten met een mening, geen optie meer. De eerste keer dat ze alle mensen van het team ontmoette, zei haar hart direct JA! Ze is erg trots op het team; stuk voor stuk verschillende, mooie mensen met het Hart op de juiste plek. Ieder zijn specialisme, zijn eigen rol binnen het team. En we vullen elkaar geweldig aan! Eerlijkheidshalve bekent ze: ‘Sommige thema’s zijn HvV, als nieuwe partij, nog niet helemaal eigen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat met de wilskracht van de mensen van HvV eea tot een groot succes zullen maken. Met de kernwaardes voorop en de achterban dicht bij het Rode Hart’.

Heeft Bianca een relatie?
Ja! Met twee mannen tegelijk nog wel, de mooisten en de liefsten volgens haar. Te weten haar zoons Jurre (10) en Ewout (6). Zij zijn de grootste liefde van haar leven en haar grootste prioriteit.

Wie zijn Zus en Gijs?
Dat zijn twee rode poezenbeesten. Belangrijke leden van het gezin. De namen komen van het Aap, Noot en Mies plankje. Zus en Gijs zijn een grote inspiratiebron voor alles wat haar jongens op school knutselen.

Waarom is Bianca haar agenda altijd zo drukbezet?
Omdat er volgens haar nog altijd zoveel mensen zijn om te spreken. Zaken om te onderzoeken en te leren. Mensen om uit te nodigen in haar leven. En leuke dingen om te ondernemen.