Anne Tanja

Kandidaat Hart voor Vrijheid Tynaarlo

Wie is Anne Tanja?
Anne is op 13 maart 1972 geboren in Zwolle en groeide samen op met zijn jongere zus in Eelde-Paterswolde.

Jeugd en familie
Anne is de zoon van een koopvaardij officier. Zijn vader voer de wereld over in dienst van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd. Hij deed dienst als werktuigkundige en wist al op jonge leeftijd wat het betekende om een technische installatie op een onderhoudende manier te bedrijven en dat je dat als team dient te ondersteunen. Zijn moeder werkte op het gemeentehuis van Winschoten als ambtenaar van de burgerlijke stand. Zijn moeder en vader hebben elkaar leren kennen op Terschelling en zijn altijd bij elkaar gebleven. Zijn ouders hebben altijd hun best gedaan de kinderen een zo goed mogelijke start in het leven te geven.

Opleiding 
Anne Tanja is in 1997 aan het Maritiem Instituut “Willem Barentsz” op Terschelling afgestudeerd. Daarna is zijn loopbaan als werktuigkundige bij North Sea Ferry’s  begonnen aan boord van het ms Norbank. In zijn tijd op zee bracht hij het tot 2de werktuigkundige aan boord van het ms Pride of Rotterdam, en stopte zijn zeevarende bestaan in 2017. Na bijna 20 jaar dienst op zee stapte hij over naar wal en werkt nu als WTK-EMRA in dienst van RWE.  

Veelgestelde vragen 

Hoe kom ik met Anne in contact? Anne is actief op Strava, Telegram, Odysee en GAB. Heb je een vraag aan Hart voor Vrijheid? Stuur dan een mail naar info@hartvoorvrijheidtynaarlo.nl

Hart voor Vrijheid 
Elke vorm van creativiteit, productiviteit en collectiviteit lijkt op dit moment van bovenaf bewust kapot te worden gemaakt. Degenen die dit zien, zijn bezig om een begin te maken op weg naar een mooiere, productievere wereld voor onze kinderen. Een wereld waarin de energie van het individu nuttig bijdraagt aan het geheel van de samenleving. Anne zette zijn boosheid om in positieve energie en dat is wat hem in contact bracht met Hart voor Vrijheid. Aanleiding daarvoor was de open brief die hij eind 2021 schreef aan de gemeente betreffende de besteding van €70.000 ten behoeve van de invoering van het QR-controle systeem in het MKB.  

Heeft Anne een relatie? 
Anne is niet getrouwd maar woont samen met Ingrid. Ze is een dochter uit een atletiek familie. Zij is de lieve, zorgzame vrouw die het leven van Anne compleet maakt.  

Wie is Dito? 
Dito is de hond van Anne en Ingrid. Een Duitse pincher van inmiddels al weer 10 jaar oud.

Waarom fietst Anne altijd zo hard?
Anne is in 2014 begonnen met fietsen. Samen met zijn schoonvader ging hij zomers fietsen, en in de winter schaatsen. Omdat het fietsen steeds beter ging, ging Anne fietsen met gelijkgestemden in Eelde-Paterswolde. Via deze groep werd duidelijk dat Anne nog een hoop huiswerk te doen had wat betreft het fietsen. Als het te slecht weer is om te fietsen gaat hij hardlopen in de omgeving van Donderen.

“Life - like a bow”

“The mind – Like the arrow”

“The target to pierce – The supreme spirit”

“To join mind to spirit as the shot arrow hits its target”